Veelgestelde vragen

Hieronder vindt je onze top 5 aan veel gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij of heb je ondanks het antwoord nog steeds vragen? Neem dan contact met ons op via 071-8200215 of mail ons info@bijscholingscentrum.nl.

Veel antwoorden kan je ook vinden op andere plaatsen op onze website, bijvoorbeeld bij de bijscholingen of bij praktische informatie.

[vc_tta_accordion style=”modern” spacing=”15″ c_icon=”chevron” active_section=”1″ no_fill=”true” collapsible_all=”true”][vc_tta_section title=”Hoelang is mijn certificaat geldig?” tab_id=”1507036377731-eb3384f2-1bcc”]
Hoelang een certificaat geldig is wordt in onze catalogus bij iedere bijscholing aangegeven. Over het algemeen hanteren wij de minimale eis vanuit de branche, dit betekend dat praktische vaardigheids toetsen 1 jaar geldig zijn en de theorie bijscholingen 3 jaar.

Dit zijn echter richtlijnen die door zorgorganisaties zelf anders kunnen worden ingevuld. Je moet dus altijd bij de zorgorganisatie waar je voor werkt informeren naar het beleid dat zij hanteren.

Zelfstandigen horen zelf scholingsbeleid te maken en daarin aan te geven aan welke scholingseis zij moeten voldoen. Vaak zullen zij werken met bovengenoemde criteria.

[/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Welke bijscholingen kan ik volgen met mijn diploma?” tab_id=”1507038757885-19c8d7b7-575a”]
Bij al onze bijscholingen is de doelgroep (niveau) aangegeven waar de bijscholing voor bedoeld is. Wij hanteren hierbij de richtlijnen vanuit de branche en de vraag vanuit het werkveld. Welke specifieke bijscholingen je kan volgen hangt af van jouw eigen werksituatie. Voor verpleegtechnische vaardigheden geldt dat deze bijgeschoold moeten worden om ze uit te mogen voeren. Overige bijscholingen zijn in te vullen afhankelijk van de wens van jouzelf of de organisatie waar je voor werkt.
[/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Mijn diploma is verouderd en ik heb lange tijd niet gewerkt. Kan ik nadat ik bijscholing heb gevolgd weer aan de slag?” tab_id=”1507038821758-3fe573b2-b7b1″]
Bij- en nascholing kunnen een goede basis zijn om weer aan het werk te kunnen gaan. Overleg dit altijd met de organisatie waar je gaat werken. Wanneer je risicovolle of voorbehouden handelingen wilt toetsen om deze weer uit te kunnen voeren is het raadzaam om vooraf eerst de theorie bij te scholen en de vaardigheden te oefenen. Tijdens het toetsen wordt er ook gelet of er voldoende kennis aanwezig is.

Voor verpleegkundigen geldt dat wanneer de BIG-registratie verlopen is het niet voldoende is om alleen bij te scholen. Hoe je weer geregistreerd kan worden in het BIG-register kan je vinden op, www.BIGregister.nl.

[/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Ik kan niet komen op de bijscholing, overmacht?!” tab_id=”1507038870641-3f860e82-2fea”]
Er is een verschil tussen niet kunnen en overmacht, Bijscholingscentrum bepaalt of er sprake is van overmacht. Om dit te kunnen doen kan het zijn dat wij je vragen om informatie te overleggen met ons. Belangrijk is dat je ons zo snel mogelijk, voor aanvang van de bijscholing, op de hoogte stelt. Bij voorkeur per mail, info@bijscholingscentrum.nl. Het inschrijfgeld wordt niet terugbetaald, wel zullen we samen naar een passende oplossing kijken. Houdt er rekening mee dat wij wel verplaatsingskosten doorberekenen omdat er voor ons al kosten worden gemaakt.
[/vc_tta_section][vc_tta_section title=”Is het mogelijk om een bijscholing in termijnen te betalen?” tab_id=”1507038904621-58084dee-f53c”]
Wanneer de bijscholing niet als losse dagdelen te boeken is en je het bedrag niet ineens kan betalen kan je contact opnemen om een betalingsregeling af te spreken. Het totale bedrag zal altijd voor afloop van de bijscholing voldaan moeten zijn. Eventuele kortingen komen dan te vervallen.

Wij hebben een aantal bijscholingen die als reeks aangeboden worden zodat je korting krijgt wanneer je al deze dagdelen volgt. Wanneer het niet mogelijk is om dit bedrag ineens te betalen heb je de mogelijkheid om je in te schrijven voor losse dagdelen, je krijgt dan niet de korting maar je kan wel gespreid betalen.

Is het lastig om bijscholingen ineens te betalen maar wil je wel graag regelmatig bijscholen maak dan gebruik van ons abonnement. Voor meer informatie hierover kan je contact opnemen met ons via 071-8200215 of mail naar info@bijscholingscentrum.nl.

[/vc_tta_section][/vc_tta_accordion]

Schrijf je in voor onze scholingen

Heb je interesse in één of meerdere scholingen, schrijf je dan gerust in