Handige links

Zorgen voor anderen brengt verantwoordelijkheden met zich mee. In Nederland is specifieke wetgeving voor de zorg/zorgverleners en heeft de branche initiatief genomen om “goede zorg”veilig te stellen. Op deze pagina staan enkele handige links die hierover informatie geven.

BIG-register

Het BIG-register is een officieel register. BIG staat voor Beroepen Individuele Gezondheidszorg, in De Wet BIG staan de regels voor beroepen in de gezondheidszorg. Het BIG-register is onderdeel van deze wet. Verpleegkundigen worden in dit register geregistreerd, om als verpleegkundige werkzaam te mogen zijn moet deze zich iedere vijf jaar herregistreren. Meer informatie over dit register, herregistratie en geregistreerde verpleegkundigen kan je vinden in het BIG-register.

Kwaliteitsregister V&V

De zorg wordt steeds complexer. Daarom is het van belang dat je je vak goed bijhoudt. In het Kwaliteitsregister V&V kun je laten zien hoe vakbekwaam je bent én dat je voldoet aan de Beroepsnorm Deskundigheidsbevordering.

KIWA – mijnkeurmerk.nl

Een zelfstandig ondernemend zorgverlener (ZOZ) in de zorg kan zich met een kwaliteitskeurmerk onderscheiden in de zorgmarkt. Kiwa kent het ‘Keurmerk zzp’ers Zorg’ en het ‘Keurmerk ZOZ’ toe aan zorgprofessionals.

Schrijf je in voor onze scholingen

Heb je interesse in één of meerdere scholingen, schrijf je dan gerust in