″Verbeteren van de zorg begint bij gekwalificeerd personeel!″

Het vak van mantelzorger

In de zorgzame samenleving zijn steeds meer mensen actief als mantelzorger. Als je mantelzorg verleent, voer je ook taken uit die de nodige kennis en vaardigheden vereisen. Liefde en toewijding kunnen dan tekortschieten, omdat dergelijke taken wel degelijk ook met de nodige kunde moeten worden uitgevoerd. Zorgen voor een naaste – zoals een familielid of buurman – is geen beroep, maar wel een vak (apart).

Vaardigheden ontwikkelen

Bijscholingscentrum ondersteunt ook jou als mantelzorger, om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. Wij bieden verschillende bijscholingen aan, zodat de door jou gevolgde cursus of training altijd goed past bij jouw persoonlijke situatie.

Praktijklokalen

Als mantelzorger ben je van harte welkom bij onze bijscholingen. Een overzicht van de cursussen en trainingen die wij aanbieden, vind je op onze website. Nieuwe vaardigheden aanleren of bestaande vaardigheden verder oefenen, kan ook in een van de twee praktijklokalen van Bijscholingscentrum. Dat kan samen met onze gekwalificeerde docenten, die daarbij uitgaan van up-to-date protocollen. Op die manier leer je de vaardigheden uitvoeren die voor jou belangrijk zijn, op een verantwoorde manier die past bij jouw specifieke situatie.

Contact

Voor meer informatie over de mogelijkheden die we specifiek voor jou hebben, neem contact op met het team van Bijscholingscentrum.