″Verbeteren van de zorg begint bij gekwalificeerd personeel!″

Ondersteuning bij scholingsplicht

Het wordt steeds belangrijker om je als zorgverlener te onderscheiden. De branche en de overheid stellen alsmaar hogere eisen. Je moet je vak niet alleen goed kunnen uitoefenen, maar ook “aantoonbaar bekwaam” zijn. Een individuele beroepsbeoefenaar heeft een verplichting tot continue bij- en nascholen van de voorbehouden en risicovolle handelingen op grond van de Wet BIG. Bijscholingscentrum biedt een gericht scholingsprogramma dat hierbij kan helpen.

Accreditatie in het Kwaliteitsregister

Eén van de manieren om aan te kunnen tonen dat je bekwaam bent, is registratie in het Kwaliteitsregister van V&VN. Om geregistreerd te blijven in het Kwaliteitsregister wordt gevraagd om 184 punten te behalen over een periode van 5 jaar. 80 van deze punten moeten “geaccrediteerd” zijn. Dat betekent dat deze punten behaald moeten worden bij een erkend scholingsinstituut. Bijscholingscentrum is bevoegd om jou te accrediteren in het Kwaliteitsregister voor de scholingen die je bij ons gevolgd hebt. Voor verdere informatie over het Kwaliteitsregister kun je kijken op www.vnvn.nl

Scholingspaspoort

Een ander hulpmiddel om ook zelf eenvoudig te kunnen bijhouden wanneer je welke activiteit hebt ondernomen om bekwaam te blijven, is het zgn scholingspaspoort of BIG-boekje. In het scholingspaspoort kun je op overzichtelijke wijze je persoonlijke gegevens en de door jouw gevolgde scholingen bijhouden. Je kunt hierin zowel bijscholingen vanuit de Wet BIG als andere scholingen laten aftekenen.

Aanbod

Bijscholingscentrum biedt bijscholingen op diverse deskundigheidsniveaus. Omdat zelfstandigen vaak veel diverse werkzaamheden hebben, bieden wij een breed aanbod aan bijscholingen aan. Het scholingsaanbod van Bijscholingscentrum heeft natuurlijk als grootste pijler de voorbehouden en risicovolle handelingen van de Wet BIG. Deze zijn essentieel voor een kwalitatief goede en veilige uitvoering van je werk. Daarnaast bieden wij diverse bijscholingen op de gebieden van ouderenzorg, chronische aandoeningen, psychische ziektebeelden en vaktechnische vaardigheden. Een volledig overzicht van het aanbod kun je uiteraard bekijken op www.bijscholingscentrum.nl/bijscholingen. Voor bijscholingen die niet niet op de site staan maar wel jouw interesse hebben kan je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Wij nemen dan binnen 5 werkdagen contact op om de mogelijkheden te bespreken.